TOONKUNSTKOOR EMMEN

MATTHÄUS PASSION

J.S. Bach

Goede Vrijdag 25 maart 2016,

19.30 uur; kerk open 18.45 uur

Grote Kerk Emmen

 

Kaarten € 35; jongeren t/m 18 jaar en CJP-houders: € 27,50

 

 

educatief programma

 

Voorafgaand aan de uitvoering in de Grote Kerk op Goede Vrijdag is er een uitgebreid educatief programma, waarin diverse groepen kennis kunnen maken met de Matthäus Passion. Zo laat musicus Leonard Leutscher in de bibliotheek van Emmen leerlingen van middelbare scholen kennis maken met de passiemuziek van Bach. Op zijn bekende enthousiasmerende wijze krijgen zij een indruk van de wereldberoemde passiemuziek van Johann Sebastiaan Bach. Leerlingen van het Drenthe College zijn betrokken bij het maken van de posters. Deelnemende leerlingen kunnen tegen gereduceerd tarief, de uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote Kerk in Emmen bijwonen.

 

 

Eerste Lustrum in Grote Kerk Emmen

 

Op Goede Vrijdag, 25 maart a.s. wordt in de Grote Kerk in Emmen voor de vijfde keer achtereen de Matthäus Passion uitgevoerd door een projectkoor van het Toonkunstkoor Emmen, kinderkoor Viva la Musica uit Zuidwolde en orkest Musica Michaelis uit Zwolle, het geheel onder leiding van Iassen Raykov.

Het is een goede traditie geworden dat Toonkunstkoor Emmen, Stichting Grote Kerk Cultureel, Grote Kerk Wijkgemeente, Leutscher-musicus en de Kunstbeweging, jaarlijks op Goede Vrijdag de Matthäus Passion in de Grote Kerk in Emmen organiseren.

 

Aan deze uitvoering van één van Bach’s grootste en indrukwekkendste composities werken tientallen musici mee. Bijna 60 vocalisten van Toonkunstkoor Emmen en projectkoorleden, 15 leerlingen van het kinderkoor Viva la Musica uit Zuidwolde, 6 solisten en het orkest Musica Michaelis uit Zwolle. De solisten zijn: Heleen Koele (sopraan), Lien Haegeman (alt),  Seil Kim (tenor/evangelist), Han de Vries (bas/Christus), Leon van Liere (tenor/aria’s) en Bas Kuilenburg (bas/aria’s).

 

route

adres kerk: Schoolstraat 5

 

parkeren

Betaald parkeren in de parkeergarage ten noordwesten van de markt. Ingang aan de Hondsrugweg.

De grote parkeerplaats ten zuidwesten van de markt is tijdelijk niet in gebruik.

Rondom de markt kan op vrijdagavond na 18 uur gratis geparkeerd worden (Minister Kanstraat, Wilhelminastraat, Westenesscherstraat).

MATTHÄUS PASSION

concert wachtlijst

kaarten bestellen Matthäus Passion 2016